Уеб сайт за ИТ и електроник размисли

8дек/100

Конкурс на Ericsson дава 15 000 евро за Android приложение

Ericsson започна програма за насърчаване на младежи и малки фирми за създаване на нови технологии в сферата на мобилните устройства, като им дава уникалния шанс да участват в развитието на съвременните средства за телекомуникация, както и възможността да спечелят награда в размер до 15 000 евро.
Условието за участие в конкурса наречен Codefor Cash 2011 е отворен за всички малки и средни фирми с персонал наброяващ до 100 души или студенти от висши учебни заведения.

Задачата на конкурса е да се създаде приложение базирано на ново прохождащата мобилно базирана операционна система Android на тема "Свързани неща", като в условието влиза и използването на поне един програмен интерфейс на Ericsson – EricssonLabsAPI.

Състезанието е разделено в две категории за студенти и фирми. Оценяването ще стане на две фази. Първо ще се изберат най-добрите 5 отбора от двете категории, които ще бъдат оценявани едновременно от жури и от клиенти потребители на Ericsson от целия свят.

Парични награди ще вземат първите три отбора в двете категории студенти и фирми, като за първо място наградата е 15 000 евро и SonyEricsson телефони, за второ място 10 000 евро и SonyEricsson телефони и за трето място 5 000 евро. Последните два отбора подредени на четвърто и пето място ще получат почетни грамоти. За да няма сърдити паричните награди ще бъдат разделени по равно между всеки участник от съответния отбор.

Ако имате интерес на адрес http://www.ericssonapplicationawards.com може да прочетете повече за условията на участие и наградите.
Пожелание за успех на всички участници. Надяваме се победителите в конкурса да създадат полезни приложения, които да се радват на широка популярност.

Публикувано от Мариан Андреев

Коментари (0) Връзки за обратно следене (0)

Няма все още коментари.


Leave a comment

(required)

 

Все още няма връзки за обратно следене.