Уеб сайт за ИТ и електроник размисли

6дек/100

WordPress 3.0.2 вече на български!

Излезе новата версия на WordPress. Версия 3.0.2 е преведена и предоставена изяло на български.

След като официално излезе новата версия на WordPress 3.0.2, в която бяха коригирани сериозни пропуски в сигурността позволяващи на потребители от ниво автор и нагоре да се домогнат до администраторски права. Към тази версия също са направени и много други поправки. Авторите препоръчват всички потребители на WordPress да си обновят платформите до версия 3.0.2. Български разработчици преведоха новата версия, която може да изтеглите от тук. Пригодената за българския потребител версия включва: инсталация на български език, преведени текстове, съобщения за грешки и стандартната тема, коректен формат на датата и часа.

За да се запознаете с повече информация относно инсталирaнето и или обновяването на блога си посетете българската страница на WordPress.
Също може да намерите много варианти за уеб дизайн от предложените теми, както може да си направите и сами, но за целта ще ви трябват познания по уеб програмиране (PHP, HTML, CSS).

Някои от новите неща в тази версия:

  • Нова тема по подразбиране .
  • Обединени са WordPress и WordPress MU. Старата функционалност MU сега може използва при инсталацията. Ще я намерите под термина Multisite.
  • Лесен интерфейс за създаване на навигационни менюта.
  • Възможност за обновяване платформата, теми и разширения от едно място.
  • Възможност за избор на потребителско име и парола по време на инсталация.
  • Много оправени проблеми.

Публикувано от Мариан Андреев

Коментари (0) Връзки за обратно следене (0)

Няма все още коментари.


Leave a comment

(required)

 

Все още няма връзки за обратно следене.